Излети и екскурзије

21. април 2016. године

ЕКСКУРЗИЈА ОСМОГ РАЗРЕДА ШКОЛСКЕ 2015/2016.

Кренули смо из Београда у 7:30ч. У току првог дана смо посетили манастир Љубостињу код Трстеника, Врњачку Бању, манастире Жичу и Студеницу. Стигли смо на Копаоник око 19ч. Били смо смештени у изузетно пристојном и чистом хотелу ''Јат –апартмани''.

У току другог дана, после доручка, имали смо организовани обилазак туристичког центра Копаоник, уз пратњу водича. После ручка смо наставили ка Крушевцу. Обишли смо зидине старог града и цркву Лазарицу. Након обиласка смо наставили пут ка Београду у који смо стигли око 19ч.

Испоштована је маршрута и сатница планираног путовања. Имали смо од самог почетка изузетну сарадњу са водичем, лекаром и возачем, ангажованим од стране туристичке агенције Мивекс, што је путовање учинило још пријатнијим и безбеднијим.

Током посете манастирима и црквама, ученици су показали изузетно поштовање према српским светињама и у манастиру Љубостиња очитали молитву „Оче наш“, а у манастиру Жича отпевали „Химну Светом Сави“. У том акустичном простору химна је звучала величанствено.

У Врњачкој Бањи, осим уживања у лепотама парка, посебан утисак на ученике оставио је „Мост љубави“, где је велика већина малих матураната ''закључала своју љубав''.

Због неуобичајено пристојног понашања за мале матуранте, дирекција и особље хотела изразили су своје одушевљење посебном писаном захвалницом.

ОДЕЉЕЊСКО ВЕЋЕ ОСМОГ РАЗРЕДА

р.в. Оливера Видановић

Снежана Радовић

Вера Зечевић

 

ОВДЕ МОЖЕТЕ ВИДЕТИ ФОТОГРАФИЈЕ СА ЕКСКУРЗИЈЕ

 


НАЗАД НА ИЗЛЕТЕ И ЕКСКУРЗИЈЕ

Цитати познатих личности

Alea iacta est - Коцка је бачена.

Латинска изрека