Проф. оријентација

Професионална оријентација

Школске 2012/2013. године наша школа је започела имплементацију програма професионалне оријентације по моделу немачке организације ГИЗ . Овај програм је дао одличне резултате у више земаља широм Европе а од прошле године је и код нас акредитован као један од обавезних програма стручног усавршавања запослених у основношколском образовању, под називом ’’Професионална оријентација на преласку у средњу школу’’.

У нашој школи је овај програм наишао на изузетан пријем код ученика,а наш школски тим за професионалну оријентацију се труди да што је могуће више помогне будућим средњошколцима у одабиру занимања.

У оквиру професионалне оријентације до сада је организована посета Железничкој школи, Електротехничкој школи, као и више радионица и реалних сусрета са експертима, родитељима различитих занимања.Циљ ових сусрета је да ученици пре свега упознају себе, своје таленте, особине, вредности и интересовања, затим да сазнају каква све занимања постоје, која су занимања тражена, и  да их упореди са својим жељама и склоностима.


Цитати познатих личности

Оно мало што знам захваљујем свом незнању.

Јохан Волфганг фон Гете