Вршњачки тим

Вршњачки тим ОШ Јован Поповић

Циљ пројекта, а уједно и задатак Вршњачког тима је да ученици науче да не подржавају насиље и да га, уколико је то могуће, спрече. Вршњачки тим доприноси стварању Школе без насиља. Чланови тима развијају свест да могу да остваре квалитетан и конструктиван однос уз уважавање и разумевање свих различитости и специфичности.

Вршњачки тим треба да заинтересује ученике, покрене њихово размишљање о могућностима ненасилног решавања насилних и  конфликтних ситуација, да помогне да деца изграде реални доживљај да је њихова школа безбедан амбијент у коме могу заштићено да се друже са вршњацима, да уче и развијају своје капацитете у свим областима да имају снагу, личну и колективну, да се суоче са понашањима вршњака која их угрожавају, да то могу да учине на конструктиван начин, без продубљивања сукоба, неслагања и неразумевања.

То конкретно значи да на почетку сваке школске године бирамо чланове Вршњачког тима. Бирамо дружељубиве, комуникативне, креативне, стрпљиве, толерантне ученике.Ко добије највише гласова и стекне поверење ученика улази у тим. Правимо план активности и крећемо у акцију.

Вршњачки тим блиско сарађује са Ђачким парламентом, Тимом за борбу против насиља, као и са Тимом за професионалну оријентацију.


Цитати познатих личности

На свим својим путевима знајте да прави буду путеви Ваши и ноге Ваше неће се спотицати.

Свети Сава